Известният суперавтомобил Ferrari Enzo претърпя катастрофа в Германия. Рядката кола е пострадала

...
Известният суперавтомобил Ferrari Enzo претърпя катастрофа в Германия. Рядката кола е пострадала
Коментари Харесай

Рядък колекционерски суперавтомобил Ferrari за $4 милиона се разби при пътен инцидент

Известният суперавтомобил Ferrari Enzo претърпя злополука в Германия. Рядката кола е потърпевша съществено. Това се съобщава на уеб страницата на пожарната работа на Мюнхен.

Инцидентът е станал на автомагистрала А99 в покрайнините на Мюнхен. По неизяснени аргументи Ferrari Enzo губи надзор с висока скорост, сервира се и се блъска в бариерата, която разделя платната за придвижване.

След удара суперавтомобилът Ferrari е траял да се движи известно време, а отломките му са били разпръснати на разстояние от 200 метра. Пристигналите огнеборци са обезопасили мястото на случая. 

Има данни, че при злополуката е потърпевша още една кола. Освен това от ферарито се е излял бензин по пътя.



Снимка: Пресслужба на пожарната работа в Мюнхен

При случая са потърпевши трима души, един от тях е настанен в болница. Ferrari Enzo претърпя обилни вреди – предницата му действително липсва, а въздушните възглавници са се отворили в купето.

Не е ясно кой е бил зад кормилото на авариралото Enzo. Полицията е направила оглед на мястото на случая.

Суперавтомобилът Ferrari Enzo е доста необичаен модел, създаден в тираж от 399 екземпляра. Сега цената на суперавтомобила доближава 4 милиона $.

При проектирането на Ferrari Enzo са употребявани технологии от Формула 1, а в усъвършенстването му взе участие Михаел Шумахер.



Снимка: Ferrari

Суперавтомобилът е оборудван с 6,0-литров V12 с мощ 660 конски сили и е в положение да форсира до 100 км/ч за 3,4 секунди и да доближи оптималната скорост от 350 км/ч.

През 2006 година Enzo беше известно разцепено на половина по автомагистралата в Съединени американски щати, само че години по-късно беше ремонтирано и продадено за почти 1,75 милиона $ на търг.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР